Pokalbis su Sifu Sam Tam

Šią savaitę kalbėdamas telefonu su Sifu Sam Tam, kuris yra vienas iš mano vidinių menų.
Sifu, vėl prisiminiau seną įrašą. Kaip Sifu jau keletą kartų man paaiškino, kai lankiausi pas jį Kanadoje, kad metai, praleisti su mokytoju, nėra lygus giliam supratimui ir įgūdžių lavinimui sistemoje.

1. Kiek iš viso valandų praleidžiame su mokytoju per visus tuos metus? Pvz., kažkas gali būti Sifu studentas 20 metų, bet galbūt lankė ir vedė pamokas tiek pat valandų, kiek studentas, kuris mokėsi su tuo pačiu Sifu tik 5 metus.

2.Daugeliu atvejų valandos praleidžiamos su mokytojais iš tikrųjų nieko nereiškia, jei mokinys negali išgirsti ar pamatyti ar tiesiog nėra pasirengęs. Aš pats turiu mokinių, kurie yra toliau ir yra labiau kvalifikuoti, nei kai kurie kiti mano mokiniai, kurie praleido daug daugiau laiko su manimi.

3. Nuo tada, kai aš pats pradėjau mokyti vidinio meno savo studentams, tai buvo taip akivaizdu, nes tik kai kurie mano privatūs mokiniai išties žengė didžiulius žingsnius į priekį, o kiti, gavę tas pačias žinias, vos pažengė į priekį ir kai kuriais atvejais net jų atsisakė ir toliau užsiėmė tik išorine dalimi.